Scroll Top

РЕДИТЕЉКИ ЈОВАНИ ТОМИЋ УРУЧЕНА НАГРАДА „БОЈАН СТУПИЦА“ У БИТЕФ ТЕАТРУ

reditelki-jovani-tomi-uruchena-nagra
Сличне теме

Редитељки Јовани Томић на сцени Битеф театра синоћ је свечано уручена 34. по реду Награда за Режију „Бојан Ступица“ за 2021. годину за представу „Кретање“ аутора Димитија Коканова. Лауреаткињи је признање након извођења представе уручио председник жирија, редитељ Егон Савин.

У конкуренцији за Награду је поред “Кретања” било још девет редитељских остварења која су премијерно изведена у српским позориштима у периоду од 1. априла 2019. до 31. марта 2021. године.

Бијенална награда Удружења драмских уметника Србије “Бојан Ступица” установљена је 1970. године као највеће, тада југословенско признање за режију.

Циљ установљивања овог признања било је да “присуство великог редитеља Бојана Ступице буде трајно сачувано, да истакне његов удео у развоју позоришне уметности и подстакне на нова тражења и оригинална решења у области позоришне режије”.

Међу осталим добитницима ове награде су и Игор Вук Торбица, Андраш Урбан, Борис Лијешевић, Кокан Младеновић, Слободанка Цаца Алексић, Никита Миливојевић, Јагош Марковић, Стево Жигон…

Додај коментар: