Scroll Top

Роман „Осми живот“ и на позоришним даскама

roman-osmi-zhivot-i-na-pozorishnim-da
Сличне теме

Роман „Осми живот“, Уроша Тимића, писца из Смедерева, који тренутно живи у Београду и ради као водитељ на телевизији Курир, доживео је да буде овековечен и на позоришним даскама.

Екипа Театра 5 је заједно с редитељем Зораном Ракићем премијерно извела  комад 14. и 15. априла у Академији 28 у Београду.

– Прича је почела пре неколико година, када је са мном контактирао Зоран Ракић из Театра 5, а по савету једног од ученика који је роман прочитао и ком се веома допао. Неколико година касније позван сам да одгледам пробу, одржану крајем фебруара и знао сам да ће представа бити пун погодак, али нисам могао ни да претпоставим да ће напунити салу два дана заредом, да ће публика оба дана устати и да ће аплауз трајати више минута, истиче Тимић, а због огромног интересовања представа је на репертоару већ 7.маја.

Роман “Осми живот” објављен је као победнички конкурс пројекта “Литерарни онлајн инкубатор”, које је финансирало Министарство омладине и спорта. Пројекат је одржан 2013, а књигу је две године касније објавила “Лагуна”. Након тога издаје и “Четрдесет дана” (2016) и “Рептил” (2019), а ускоро пред читаоце стиже и “Кућа са стакленим звоном”.

фото: Стефан Митровић

Додај коментар: