Scroll Top

Сајам књига од 11. до 19. септембра под слоганом “Повратак написаних”

sajam-kniga-od-11-do-19-septembra-pod-sloga
Сличне теме

Сајам књига, највећи догађај културе у Београду, Србији и региону биће одржан од 11. до 19. септембра на Београдском сајму под слоганом “Повратак написаних”, рекао је Иван Карл, секретар за културу Града Београда.

Како је Карл прецизирао одржан је Одбор Сајма књига, као и састанак са представницима издавача.

– Одлучили смо се за месец дана ранији термин у септембру да би манифестација прошла што комфорније за излагаче, учеснике и посетиоце. Верујем да ће конструктивним приступом, заједничким радом и залагањем свих, Сајам књига бити успешан и да ће утабати пут и за остале традиционалне манифестације Београдског сајма – напоменуо је Карл.

Он је нагласио да ће овогодишњи Сајам књига биће одржан на традиционалан начин уз учешће излагача и публике и поштовање актуелних епидемиолошких мера.

– Новину представља продужење трајања манифестације за још један дан, па ће 65. Међународни београдски сајам почети у суботу, уместо у недељу и трајаће девет дана, од 11. до 19. септембра. Земља почасни гост је Румунија – рекао је Карл.

Када се ради о другим културним манифестацијама, Карл истиче да је Град Београд овог пролећа организовао Фестивал кратког метра и Фест, а да за који дан почиње Октобарски салон који је прошле године био онемогућен због пандемије коронавируса.

– Нови Белеф ће трајати два месеца, од краја јуна до краја августа. У септембру нас очекује дупло издање Битефа и Сајам књига. Припремамо и Џез фестивал и БЕМУС. Успели смо што многи градови у свету нису, да сачувамо континуитет свих манифестација културе – рекао је Карл и још једном апеловао на све грађане да се вакцинишу, како следеће године не би смо имали било какве дилеме и препреке за одржавање ове и других смотри.

Фото: Tanjug, aрхива

Додај коментар: