Scroll Top

“Сан новогодишње ноћи”, концерт Дечје филхармоније у МТС Дворани

san-novogodishne-no-i-kontsert-dechj
Сличне теме

Снови о будућности почињу 31. децембра 2022. у 17.00 на новогодишњем гала концерту Дечје филхармоније “Сан новогодишње ноћи” у београдској МТС Дворани. Овај изузетни концерт је већ
традиционално права прилика за све генерације да се заокружи стара година и на најбољи начин прослави долазак Нове године.

Публика ће имати прилику да ужива у чувеним делима класичне музике у извођењу талентованих, младих солиста уз пратњу оркестра и под диригентском палицом професора Љубише Јовановића, а на репертоару ће бити и популарни савремени хитови.

Концерт организују Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ под покровитељством града Београда и
фондација “Деца деци”. 

Гости овогодишњег концерта биће чланови Хора Дечијег културног центра. Химну Дечје филхармоније “Ово је песма за нас” заједно са свим учесницима извешће и специјална гошћа, наша прослављена глумица Ана Софреновић која ће уједно и водити програм.

Чланови Дечје филхармоније су талентовани ученици нижих и средњих музичких школа из Београда, добитници награда на престижним домаћим и међународним такмичењима. Међу њима је и Теодор Вујанић (7) који је прве музичке кораке направио са само пет година на виолини, а касније се одлучио за клавир и у првој години наступа освојио чак шест првих награда.

Неки од чланова Дечје филхармоније су дугогодишњи корисници инструмената фондације “Деца деци”, која тако помаже њихово школовање и професионално напредовање. Такође, у циљу стварања шире платформе за културну размену и повезивање најмлађих, фондација “Деца деци” је од 2015. године проширила активности и оформљен је Регионални дечји оркестар који чине деца из 5 градова: Београда, Загреба, Љубљане, Сарајева и Скопља.

Фото: Далибор Даниловић

Додај коментар: