Scroll Top

Савршене различитости

savrsene-razlicitosti
Сличне теме

Под слоганом САВРШЕНЕ РАЗЛИЧИТОСТИ један од најзначајнијих европских фестивала уметничке игре најављује своје 21 издање

Од 7. марта до 10. априла 2024. године, укупно 19 компанија из 14 земаља, са преко 30 кореографских поставки, биће представљено у Београду и Новом Саду.

Игри у част, окупиће се врхунски уметници и сјајне трупе, отворити важне теме које анализирају актуелне појаве и друштво, креирати тренуци који покрећу најлепше емоције.

Захваљујући овом фестивалу, Београд је постао важна станица у уметничким биографијама, место где се откривају продукције и са једнаком пажњом представљају познати и млади аутори. Актуелност програма одредила је позицију манифестације на међународној мапи, док високи стандарди и храбро увођење нових кореографских рукописа и естетике, унапређују очекивања и трендове.

Представљајући игру кроз њене врхунске домете, фестивал је освајао своју публику. Од оснивања је представљено преко 500 кореографских радова, док сваке године програме у просеку прати 20.000 гледалаца и 100 акредитованих новинара из земље и иностранства. Манифестација се развијала уз подршку Министарства културе Републике Србије, Града Београда, Покрајинског секретаријата за културу, Града Новог Сада, Делегације ЕУ у Србији , амбасада и културних центара.

Фото: Београдски фестивал игре

Додај коментар: