Scroll Top

Седмо издање Фестивала мета филма

sedmo-izdane-festivala-meta-filma
Сличне теме

Седмо издање Фестивала мета филма биће одржано од 15. до 17. децембра у Арт биоскопу Коларац, а у оквиру овогодишњег фестивала биће приказан и нови филм француског редитеља Франсоа Озона.

Фестивал отвара филм Филипа Чоловића “Потреба за мржњом” након чега ће публика моћи да погледа “Баксузни секс или луда порнографија” чији је аутор румунски редитељ Раду Жуде.

Другог дана фестивала биће приказан домаћи филм “Окупирани биоскоп” Сенке Домановић, а потом и нови филм Франсоа Озона “Петер фон Кант”.

Трећег, завршног дана фестивала биће додељена награда “Бранко Вучићевић”, посвећена сећању на изузетног аутора и преводиоца, творца појма “српска монтажа”, који је својим сценаристичким и критичарским опусом дао драгоцен допринос развоју овдашњег мета филма.

У мета филмовима актери јасно указују да је оно што гледамо производ фикције, а то су уједно и филмови који говоре о филмовима – о процесу њихове припреме и снимања. У њима се користе видео материјали различитог порекла попут кућних филмова, телевизијских снимака и експерименталних филмова. С друге стране, мета филмови су честа појава и у престижној холивудској продукцји.

Фото: Промо

Додај коментар: