Scroll Top

Шломо Минц и Војвођански симфонијски оркестар на Коларцу

shlomo-mints-i-vojvo-anski-simfonijski
Сличне теме

Војвођански симфонијски оркестар наставља своју концертну сезону наступајући са највећим уметницима међународне уметничке сцене! Оркестар ће на концерту 29. новембра у 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине наступити са Шломом Минцом, а под диригентском палицом Леополда Хагера. Када је почињао да учи виолину говорили су да је “чудо од детета”, а данас након пет деценија дуге и импресивне каријере, важи за једног од највећих виртуоза данашњице!

Шломо МИНЦ важи за једног од најбољих виолиниста нашег доба. Такву репутацију стекао је због своје изразите музикалности, беспрекорне технике и стилске шароликости. Студирао је код Илоне Фехер и Дороти Дилеј. Његов ментор је био славни Исак Штерн, па га светска јавност признаје и као јединог правог Штерновог наследника.

Шломо Минц свирао је са највећим музичарима и најбољим светским оркестрима, као што су, између осталих и Мстислав Ростропович, Пинкас Цукерман, Јицак Перлман, Зубин Мехта, Клаудио Абадо, Карло Марија Ђулини, Рикардо Мути, Јуриј Темирканов, Ида Хендел, Берлинска и Бечка филхармонија и оркестри Чикага, Филаделфије, Лос Анђелеса и Њујорка.

С осамнаест година Минц почиње да наступа и као диригент. Под његовом палицом свирали су изванредни оркестри међу којима су Краљевска филхармонија из Лондона, Симфонијски оркестар НХК из Јапана и Израелска филхармонија.

Прослављени виолиниста био је члан жирија на најпрестижнијим светским такмичењима музичара попут “Чајковски” у Москви и “Краљица Елизабета” у Бриселу.

Добитник је бројних завидних признања награда: Премио Интерназионале Аццадемиа Мусицале Цхигиана, Диапасон Д’Ор, Гранд Приџ ду Дисqуе, Грамопхоне Ањард, Едисон Ањард и Цремона Мусиц Ањард.

На програму је Дворжаков Концерт за виолину и оркестар у а-молу, оп. 53 и Брамсова Симфонија бр.2 у Д-дуру, оп. 73.

Концерт се реализује у сарадњи са Амбасадом Израела у Београду. Улазнице су у продаји на билетарници Коларчеве задужбине по цени од 1.200 и 2.000 динара, а могуће их је платити и онлајн.

Фото: Промо

Додај коментар: