Scroll Top

Сигурно уточиште

sigurno-utociste
Сличне теме

Прихватилиште за децу обележило 66. рођендан

Установа 24 сата ради на збрињавању злостављане и занемарене деце, без родитељског старања

Прихватилиште за децу Београда је установа социјалне заштите која збрињава најосетљивије категорије младих од седам до 18 година. Свако дете које се нађе у стању социјалне потребе, кад су му угрожени живот, здравље и безбедност, може овде пронаћи сигурно место у било које доба
дана и ноћи. Од оснивања до данас прихватилиште је збринуло више од 71.000 деце без родитељског старања, која су злостављана или занемарена, која живе или раде на улици.

Свечаном манифестацијом у Установи културе ,,Вук Стефановић Караџић“ 27. фебруара прославило је 66. рођендан. Директорка Данијела Стајковић рекла је том приликом да ће овакав догађај сигурно бити лепа успомена за све малишане, али и снага за превазилажење будућих животних изазова. Своје обраћање присутнима почела је одавањем признања најмлађима јер, захваљујући њима, ,,одрасли постају бољи људи“.

До сада је збринуто више од 71.000 деце

 

– Током ових 66 година рада с децом, научили смо да није увек једноставно доћи до оваквих радосних тренутака. Ваше присуство и подршка коју нам пружате олакшавају нам функционисање, као и организовање оваквих догађаја. Сигурна сам да ће у главама малишана ово бити једна лепа успомена, коју ће сви они радо евоцирати, али, искрено се надам, и једна велика снага за превазилажење будућих животних изазова – рекла је
Стајковићева. Она је додала и да се обележава још један мали, али за њих изузетно значајан и важан јубилеј – пет година у новом простору.

– Тренутак преласка у нови простор нашег оснивача – града Београда, био је од велике важности за решавање проблема деце коју збрињавамо – рекла је директорка и истакла да је уложена огромна енергија да би се превазишли озбиљни професионални изазови. На томе је захвална запосленима у прихватилишту, који показују ,,огромну емпатију и љубав према деци о којој брину“.

Захваљујући најмлађима, одрасли постају бољи људи

 

Догађају су присуствовали представници Секретаријата за социјалну заштиту, министарка пољопривреде, водопривреде и шумарства Јелена Танасковић, министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић, као и познати глумци и пријатељи прихватилишта. Манифестација је отворена химном прихватилишта ,,Победи“, након чега су девојчице из школице балета ,,Звончица“ извеле перформанс. Догађај је завршен музичким спектаклом бубњарског бенда Балканска лавина, који се окупио да би пружио подршку прослави рођендана прихватилишта.

Фото: Сања Вулетић

Додај коментар: