Scroll Top

Српско-француска универзитетска сарадња на штанду Француске – Београдски сајам књига

srpsko-francuska-univerzitetska-saradnja-na-standu-francuske-beogradski-sajam-knjiga
Сличне теме

Почетак кампање за доделу стипендија Владе Републике Француске

У сезони сајмова и уписних процедура француских високообразовних установа одржава се 14. “Путујући студентски сајам: упознајте француске универзитете” у петак, 27. октобра 2023. од 10 до 18 часова на Сајму књига на Београдском сајму, хала 2А, штанд Confluences Француског института у Србији.

Овај датум је и почетак кампање за доделу стипендија Владе Републике Француске за Мастер 2 и докторате у ко-менторству за академску 2024/2025.

Ове године Француска је почасни гост Сајма књига у Београду и цела ова јесен је у бојама Француске. Сектор за универзитетску и научну сарадњу Француског института у Србији тим поводом припремио је богат програм.

Сајам ће окупити представнике француских универзитета и престижних школа попут Sciences-PO-a i INSA iz Ruana, Univerzitete u Lionu, Strazburu, Grenoblu, sa Korzike, inženjersku školu Ecole centrale de Nantes, EURECOM, CESI, kao i biznis škole IAE Aix-Marseille, ESC Clermont Business School, Grenoble École de Management (GEM), ESSCA, ESCE и многе друге.

Студенти и средњошколци као и њихови родитељи моћи ће да присуствују презентацијама и непосредно ступају у контакт са представницима француских високошколских установа.

Француска сваке године прими преко 400.000 иностраних студената.

Са својих 3500 високобразовних установа, преко 1700 програма на енглеском језику, 270 докторских скола, мултидисцплинарним и иновативним студијским програмима, бројним Нобеловим наградама и Филдсовим медаљама везаним за научна истраживања Француска је и једна од омиљених дестинација за студије када су у питању студенти из Србије.

Сваке године око 650 српских студената одабере Француску за почетак или наставак свог школовања. Влада Републике Француске сваке године стипендира око 40 најбољих српских студената на својим бројним квалитетним и престижним високообразовним установама.

Конкурс за доделу стипендија Владе Републике Француске

Амбасада Француске и Француски институт у Србији објавиће нови конкурс 27. октобра за доделу стипендија Владе Републике Француске за Мастер 2 и докторате у коменторству за универзитетску 2024/2025. Конкурс је отворен до 29. марта 2024.

Стипендије Владе Републике Француске намењене су кандидатима који имају добар ниво француског и/или енглеског језика, одличан академски профил, а додељују се за све области и студијске програме у Француској.

Фото: Промо

Додај коментар: