Scroll Top

Стара школа фудбала

stara-shkola-fudbala
Сличне теме

Фудбалски клуб “ Рудар” из Косовке Митровице

Фудбалски клуб “Рудар“ из Косовске Митровице ове године је навршио девет деценија постојања и један је од најстаријих фудбалских клубова на Косову и Метохији. Велики јубилеј клуба и дуга фудбалска традиција су основа да и данас ФК “Рудар“ има своју велику фудбалску школу у којој најмлађи тренирају и уче фудбалска правила разврстени у шест категорија.

Основе најпопуларнијег спорта у ФК “Рудару” деца стичу од младих фудбалских тренера са лиценцом УЕФЕ.

Са школом фудбала смо почели 2000. године када смо имали само 13 дечака. Тај број се повећавао из године у годину тако да имамо данас 200 најмлађих фудбалера. Бебе од 4 до 6 година. Полетарци од 6 до 8 година. Цицибани од 8 до 10 година. Петлићи од 10 до 12 година. Пионири од 12 до 14 година и Кадети од 14 до 16 година.

Постоји и први тим ФК “Рудар” од 16 година па навише – говори један од тренера Анис Идризовић који је са 19. година почео да похађа тренерску школу док није добио тренерску лиценцу УЕФА. Млади тренерију на терену ОШ” Бранко Радичевић “ где имају веома добре услове. Најмлађе прате најчешће родитељи, а тренери са пиштаљком управљају тренинзима.

Два млада члана ФК “Рудар” тренирају у ФК” Црвена Звезда “ у Београду са којим клуб има сарадњу. Категорије ФК “Рудар” редовно су укључене на међународним турнирима Србије где редовно освајају висока места.

У Рударовој фудбалској школи тренира се три-четири пута недељно, а тренери Дарко Компировић, Бојан Драсковиц, Урош Марић и браћа Идризовић – Адис, Јасмин, Мирза и Анис свакодневно уче најмлађе вештинама фудбалске магије .

Аутор: М. Перовић

Фото Анис Идризовић

Додај коментар: