Scroll Top

Свечано отворен Новогодишњи турнир у шаху

svecano-otvoren-novogodisnji-turnir-u-sahu
Сличне теме

Свечано отворен Новогодишњи рејтинг турнир у организацији Шаховског савеза Београда

“Новогодишњи рејтинг турнир” у организацији Шаховског савеза Београда је отворен званично у згради “Борба” и трајаће у периоду од 11. до 14. јануара!

Након успешне 2023. године у којој су се шахисти Србије попели на кров Европе, већ на старту нове 2024. године очекује нас нови шаховски догађај.

У згради “Борба” отворен је званично Новогодишњи рејтинг турнир у организацији Шаховског савеза Београда који је почео данас и трајаће до 14. јануара!

Пре него што је почело прво коло, присутнима се обратио Андрија Јоргић – председник Шаховског савеза Београда.

– Желим свима да честитам Нову годину и божићне празнике. Хвала вам што сте дошли на отварање овог турнира. Драго ми је што је велики оџив такмичара како старијих, тако и оних млађих. Учесницима желим много среће у наредним данима такмичења – поручио је Јоргић.

Потом се присутнима обратила и Оливера Анђелковић, директорка компаније “Новости” и поручила следеће:

– Такмичарима желим много среће и успеха у данима такмичења, а свима вама све најбоље у новој 2024. години – рекла је Оливера.

Турнир се игра у шест кола са темпом игре 60 минута по играчу за целу партију и 30 секунди за сваки одиграни потез, почев од првог.

Организатор је такође обезбедио наградни фонд у износу од 100.000 динара, подељен на 5 редовних и 5 специјалних награда.

Победнику турнира припада пехар, а три првопласирана учесника добиће медаље.

После свечаног отварања почело је прво коло. У петак 12. јануара, предвиђена су два кола од 15.30 часова, а у суботу 13. јануара, такође два кола од 10.30 часова, док је последње 6. коло предвиђено у недељу 14. јануара од 11.30 сати.

Симболичним повлачењем првог потеза ком су присуствовали Андрија Јоргић и Оливера Анђелковић, званично је почео “Новогодишњи рејтинг турнир” у организацији Шаховског савеза Београда!

Фото: АЛО

Додај коментар: