Scroll Top


Свечано затворен десети Куп Математичке гимназије

svechano-zatvoren-deseti-kup-matemati
Сличне теме

У четвртак, 30. јуна 2022. године у Народној скупштини Републике Србије свечано је затворен десети Куп Математичке гимназије. Гостима се обратила директорка Мирјана Катић, господин Ивица Дачић, председник Народне Скупштине Републике Србије и господин Милан Добријевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.  Министарство трговине, туризма и телекомуникација је и ове године било покровитељ Купа. Генерални спонзор Купа је компанија Moneta Financial Services doo. Куп су финансијски помогли и компаније  HTEC Group, АБ Софт и Фондација “Сања Миленковић”.

На свечаном затварању подељене су медеље најуспешнијим такмичарима. Господин Петар Славковић, директор Moneta Financial Services doo уручио је три таблет рачунара најуспешнијим такмичарима Бењамину Мујкићу (из тима БиХ-2, најбољи такмичар у области математике), Arsenoiu Iulian George (из тима Румунија-1, најбољи такмичар у области информатике) и Andreea Chivu (из тима Румунија-19, најбоља такмичарка у области физике).

Програм су водили Милица Веселиновић и Ђорђе Тошев, а за музички део програма побриниле су се музичка уметница Томиша у клавирској пратњи Мине Крајиновић.

фото: Математичка гимназија

Додај коментар: