Scroll Top

Светски дан књиге за децу

svetski-dan-knige-za-detsu
Сличне теме

Прослава светског дана књиге за децу биће одржана у петак, 1. априла у дечјем одељењу Библиотеке града Београда са почетком у 12 сати. Дечје одељење Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај” традиционално обележава Светски дан књиге за децу, са жељом да популарише књигу и подстакне децу на читање. Овај дан обележава се у целом свету још од 1967. године у знак сећања на рођење данског писца Ханса Кристијана Андерсена.

У сусрет Светском дану књиге за децу Дечје одељење Библиотеке града Београда организовало је наградни литерарно-ликовни конкурс на тему „Да ли ми верујете?”, намењен деци од 7 до 14 година. Учествовао је велики број деце из Београда, Србије и дијаспоре. Ове године навршава се сто година од рођења великана књижевности за децу и јединствене личности наше културе Душана Радовића. Стога je овај конкурс посвећен нашем великом Душку, а циљ конкурса био је да учесници напишу песму/причу или нацртају цртеж инспирисан његовим стиховима „Да ли ми верујете?” у којима ће измаштати оно у шта је тешко поверовати. Одзив на конкурс „Да ли ми верујете?” био је веома велики, а жири у саставу библиотекара, писца за децу Стефана Митића Тићмија и илустратора Косте Миловановића изабрао је најбоље литерарне и ликовне радове у две категорије: млађи узраст (од I до IV разреда основне школе) и старији узраст (од V до VIII разреда основне школе).

Гости овогодишњег програма који се у Библиотеци приређује поводом Светског дана књиге за децу, када ће бити уручене награде похваљеним и награђеним ученицима, јесу писац за децу Стефан Митић Тићми и илустратор Коста Миловановић. У музичком делу програма учествују Жарко Глувајић, Филип Гојковић и Јована Савић, ученици МШ „Војислав Вучковић” и  Катарина Савић, ученица МШ „Корнелије Станковић”.

Фото: Промо

Додај коментар: