Scroll Top

Тамара Рађеновић, млада дива поново у Бeограду

tamara-radjenovic-mlada-diva-ponovo-u-bogradu
Сличне теме
Naked - foto Vladimir Jević

Концерт у Дому омладине Београда 8. марта,биће нека врста рекапитулације богатог опуса,...

После грандиозног концерта 2022. у препуној великој дворани Коларца, Београд поново дочекује светску музичку звезду из Лондона, сопрана Тамару Рађеновић

Млада дива је ове године уврштена на престижну Форбсову листу 30 најперспективнијих личности Европе млађих од 30 година у области културе и уметности Форбес и то као једину из сфере оперског певања.

Тамара Рађеновић ће 27. децембра 2023. од 20 часова заједно са реномираним виолинистом Робертом Лакатошем одржати гала концерт “Новогодишња чаролија”. На сцени Велике дворане ће уз звезду концерта Тамару Рађеновић наступити и интернационално признати виртуоз на виолини Роберт Лакатош.

Пратиће их преко 80 извођача, Симфонијски оркестар Belgrade classics, хор Бели анђео, а то скупа под диригентском палицом прослављеног маестра Србољуба Динића.

Роберт Лакатош ће на концерту свирати виолину Антонија Страдиварија из 1709. године, из приватне колекције чувеног гудалара Владимира Радосављевића.

Најављен је велики продукцијски искорак, како у музичком, тако и сценском наступу, у свечаном духу најотменијих гала концерата светских концертних дворана.

Публика ће уживати у брижљиво бираном програму састављеном од хитова класике и филмске музике. Чуће се неколико магичних обрада нашег познатог композитора Константнина Благојевића.

Уз подршку директно из Гарет тима премијерно ће у Србји бити изведена композиција Io ti penso amore коју у оригиналу изводи Давид Гарет и Николе Шерзингер.

Концерти Тамаре Рађеновић су препознати као најузбудљивији догађаји класичне музике за које се тражи карта више. У прилог томе говори чињеница да је сопранска звезда оперску уметност подигла на један виши ниво.

Поред несвакидашњих концерата, који су спој богатства њеног вокала и фасинантног сценско-визуелног наступа, принцеза класичне музике је направила футуристички искорак у презентовању оперске уметности и у дигиталном свету.

Високопродукцијски спотови оперских нумера које Рађеновић презентује на својим музичким платформама бележе милионске прегледе. Последњи у низу, спот за нумеру Por una cabeza, је за само месец дана емитовања премашио бројку од фасцинантних 2,3 милиона прегледа што је реткост у бранши класичне музике.

Спот на линку: хттпс://њњњ.yоутубе.цом/њатцх?в=УУсЦБА2џXИ4

Велика Монсерат Кабаље је предвидела планетарну каријеру Тамаре Рађеновић, која је била њена последња ученица, а сопранска звезда већ достиже звездане, лирске висине о којима је говорила шпанска дива.

За београдски концерт у продаји је остао мањи број карата које се могу набавити у Коларчевој задужбини или преко сајта tickets.rs.

Фото: Никола Вуликић

Додај коментар: