Scroll Top

„Флашароши“ документарна драма о сакупљачима флаша у Винчи на првом издању ДокЗима

flasarosi-dokumentarna-drama-o-sakupljacima-flasa-u-vinci-na-prvom-izdanju-dokzima
Сличне теме

Нови пројекат младих филмских аутора ДокЗима – Смотра документарног филма биће одржана од 6. до 28. децембра у Београду и Новом Саду

Током манифестације биће приказана четири домаћа документарна остварења. Публика ће имати прилику да сваке среде у децембру у Београду у Дворани Културног центра Београда и сваког четвртака у Културном центру Новог Сада (КЦНС), разговара са ауторима након пројекција.

У среду, 6. децембра у ДКЦ-у у 20 часова, а потом у четвртак, 7. децембра у 19 часова у КЦНС биће приказан филм „Флашароши“ аутора Немање Војиновића. Филм је освојио Срце Сарајева за најбољи документарни филм на овогодишњем Сарајево Филм Фестивалу, као и награду за најбољи филм у регионалној селекцији фестивала Слободна зона.

„Флашароши“ су документарна вестерн драма о фасцинантном свету сакупљача пластичних флаша у Винчи и донкихотовској борби Јанике, бившег боксера, да одржи своју групу флашароша на једној од највећих несанитарних депонија на свету.

У жељи да освежи, подсети и ангажује публику, кроз домаће документарне филмове и разговоре са ауторима, ДокЗима представља платформу за промоцију неретко скривеног света домаћег документарног филма биоскопској публици. Смотра би требало да функционише као додатна спона између филма и дистрибутера која ће уз помоћ пројекција у два града покушати да подстакне ширу публику да се врати у биоскоп.

У оквиру програма ДокЗима биће приказани и филмови „Призван и позван“ Луке Папића и Срђе Вуча (13. и 14. децембра), „Срећна нова, Јиву“ Младена Ковачевића (20. и 21. децембра) и „Теленовела: Сиво у колору“ Филипа Мартиновића (27. и 28. децембра).

Трејер филма „Флашароши“: хттпс://вимео.цом/839676421

Више о програму на Инстаграм профилу манифестације: хттпс://њњњ.инстаграм.цом/докзима/

Додај коментар: