Scroll Top

Традиционална манифестација Манаково културно лето

tradicionalna-manifestacija-manakovo-kulturno-leto
Сличне теме

Концертом YU ROCK БУКВАР, Ђуре Морнара и Милана Бурде, у дворишту Манакове куће (угао Гаврила Принципа и Краљевића Марка) у четвртак 17. августа од 20 и 30 часова почеће традиционална манифестација Манаково културно лето

Романтичарска Савамала оживеће поново уз богат позоришни програм, концерте, филмске пројекције и поетске вечери.

Ни ове године неће изостати ПОЗОРИШТАНЦЕ НА ЂУМРУКУ. Сваке суботе од 19 сати најмлађа публика ће имати прилике да погледа четири представе: НАУЧНИК МИЉКО, ЦВРЧАК И МРАВ, КО ЈЕ У ПРАВУ ДЕЦО, МЕДА ПЕДИНГТОН и ЛОВАЧКЕ ПРИЧЕ .

Програм САВАМАЛСКИ КОНЦЕРТ понудиће разноврсан музички програм: концерте дуо Миша и Ђуро (акустична рок музика), Ђуре и Морнара (концертно извођење нових песама, али и старих хитова) Жарка Данчуа (староградска музика), Иване Ћосић (етно џез), али и звезда изворне етно музике Весне Димић и Биљане Петковић), Маријане Радосављевић и Артиума (британска класична музика), хора МАКЕДОНИУМ, а неће изостати ни традиционални наступ Наде Павловић и бенда.

У оквиру вечерњег позоришног програма ТЕАТРА НА ЂУМРУКУ биће изведене монодраме “МУДРИ ЈУНАЧКИ ВОЈВОДА ЈАНКО КАТИЋ“, Александра Дунића по тексту Милована Витезовића и „ОНА“, Тијане Јанковић.

Љубитељи комедије представа моћиће да уживају и уз представе: „ЖЕНА МОГА МУЖА“, „ШАЛТЕРЕГО“, „ЈА И ТИ“…

Поестко вече драмског уметника Ненада Утјешиновића носи назив „ВЕЧЕ СА ШКОЉА“ и посвећен је поезији Алексе Шантића. Већ у петак 18.августа љубитељима поезије представиће се млади песници Искра Пенева и Немања Драгаш.

У оквиру филмског програма КИНО МАНАК, биће приказани документарни филмови „ПОТРАГА ЗА ВИНЧОМ“, редитеља Владимира Јакшића и Бенџамина Елиота (на захтев публике) и „МАТИЈА БАН ИЗМЕЂУ ДВЕ СРПСКЕ ДИНАСТИЈЕ“, ауторке МИЛИЦЕ БАЈИЋ ЂОГО.

Љубитељи грчке кинематографије 01.септембра моћи ће да уживају у програму најновији кратких играних филмова.

Манифестацију организују Танграм Центар и Етнографски музеј у сардњи са продукцијом Touchsound, а уз подршку Министарства за културу Србије и Секретаријата за културу Београда.

Од 10-16.септембра манифестација се наставља програмом МАНАК У ГОСТИМА у Културном центру „Чукарица“.

У случају кише програми ће уместо у дворишту бити приређени унутар МАНАКОВЕ КУЋЕ.

Фото: Промо

Додај коментар: