Scroll Top

„Трг бајки”, наша прича – ЗЕЦ и „Чувари заната”

trg-bajki-nasha-pricha-zets-i-chuvar
Сличне теме

У оквиру традиционалнe манифестације „Трг бајки“ у мултимедијалној сали „Театра Вук“ одржана је презентација најновијих активности и пројеката два удружења: „Звездарски еколошки центар ЗЕЦ“  и „Чувари заната“, која више од 7 година окупљају и спајају заинтересоване различитог узраста, пола и занимања, у оквиру бројних пројеката. Догађају је у име Општине Звездара присуствовала чланица Већа ГО Звездара Виолета Филип.

Уводном причом, филмовима, недавно снимљеним музичким спотом и ликовном изложбом,  Биљана Пантелић („Звездарски еколошки центар”) и Бојана Лукић („Чувари заната“), представиле су пројекте реализоване током 2021. године:  „Еко креативни одговор“, чији је носилац Удружење „Звездарски еколошки центар ЗЕЦ“ и „Традиционално неимарство у Срба“, чији је носилац Удружење „Чувари заната“, оба уз подршку ГО Звездара, као и пројекат „Музиком за екологију“ који је подржан од Секретаријата за заштиту животне средине.

Много идеја, труда, рада, ентузијазма, енергије, љубави и креативности уложено је у све заједничке пројекте којима су ове вредне и креативне даме повезале традицију, културу, уметност, хуманизам, очување животне средине…као и институције на локалном нивоу: предшколске установе, основне и средње школе, више школе, факултете, као и удружења особа са инвалидитетом…

Циљ свих активности је да се преко уметности и културе подигне свест грађана свих узраста о важности заштите животне средине, као и да се подсткну на активизам у овој области.

Извор: ГО Звездара

Додај коментар: