Scroll Top

ТРИБИНА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ НА ТЕМУ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ И ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ У СРБИЈИ

tribina-u-vrnachkoj-bani-na-temu-rodne-r
Сличне теме

Фондација “Дајана Пауновић” одржала је трибину у салону Народне библиотеке “Др Душан Радић” у Врњачкој бањи, на тему „Друштвени дијалог – Представљање циљева, законодавног оквира и мера Републике Србије у области популационе политике и политике равноправности полова“. Циљ трибине је био да представи и приближи јавности националне циљеве, али и да упозна грађане као потенцијалне кориснике подстицајних мера државе о правима која су им доступна у тој области. 

“Само заједничким снагама државе, невладиног сектора и читавог друштва можемо да остваримо циљеве које смо зацртали и који ће нам омогућити да живимо у друштву какво наши грађани заслужују. Важно је да нагласимо да је много тога до сада доброг урађено, иако се у јавности много више говори о проблемима него о постигнутим резултатима. Важно је да разговарамо о проблемима, али морамо и да одамо признање за све оно што је до сада урађено у чему Врњачка Бања представља пример добре праксе”, истакла је председница Фондације Дајана  Пауновић.

Трибини су  присуствовали и Марко Матић,председник УО и Јасмина Трифуновић, руководилац Одсека за послове органа Општине Врњачка Бања, која је у оквиру поздравне речи указала  на низ активности које је Врњачка Бања предузела у домену популационе политике и родне равноправности, као и мера које побољшавају услове квалитетнијег живота. 

-Све мере које у области популационе и политике родне равноправности доноси Република, општина Врњачка Бања доследно спроводи. Ми смо једна од првих локалних самоуправа која је донела Европску повељу за родну равноправност и то смо урадили још 2016. године. Уложили смо велику енергију у израду и имплементацију Акционог плана у овој области, а посебне активности смо усмерили на економско оснаживање жена у сеоским подручјима и посебно угрожених група жена“, истакла је Трифуновићева.

Серија трибина у организацији Фондације “Дајана Пауновић” на тему популационе и политике родне равноправности у Србији организована је с циљем информисања грађана о мерама државе и локалних самоуправа у овим областима.

фото: Фондација ДП 

Додај коментар: