Scroll Top

У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗРЕЊАНИНА ОТВОРЕНА ЈЕ РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА ЛИКОВНОГ УМЕТНИКА  ВИОРЕЛА ФЛОРЕ

u-kulturnom-tsentru-zrenanina-otvoren
Сличне теме

Ретроспективна изложба цртежа ликовног уметника Виорела Флоре, поводом 70 година живота и 50 година признатог уметничког стажа отворена је у Културном центру Зрењанина у четвртак, 24. марта. Публици се представља одређени број слика и цртежа који су настали у различитим периодима уметниковог  живота а саставни део изложбе чини и велики број фотографија из Флориног живота.

На отварању изложбе, публици су се обратили у име Града Зрењанина – Снежана Вучуревић, помоћница Градоначелника, у име домаћина и организатора  – Горан Маринковић, директор Културног центра Зрењанина, Борислав Умићевић – приватни предузетник, дугогодишњи Флорин пријатељ, љубитељ и покровитељ уметности као и стални пријатељ и сарадник  кроз све ове године, кроз деценије Флориног рада и живота, реномирани зрењанински уметник – академски сликар Александар Качар и Виорел Флора ликовни уметник чије радове подељене у више сегмената састављених од цртежа, плаката, ликовног и графичког дизајна књига као и породичних фотографија посетиоци могу да погледају до 12. априла у изложбеном салону Културног центра Зрењанина.

Културни центар Зрењанина је почетком 2021. године, у оквиру програма визелних уметности, отпочео програм представљања  реномираних зрењанинских ликовних уметника са дугогогдишњим радом у области уметности и ликовног стваралаштва.

Фото: КЦ Зрењанин

Додај коментар: