Scroll Top

У Нишу почео 15. Међународни студентски фестивал фолклора

u-nishu-pocheo-15-me-unarodni-studentski
Сличне теме

Петнаести Међународни студентски фестивал фолклора, који се одржава на Летњој позорници Нишке тврђаве, почео је синоћ, а трајаће до 20. јула.

Током пет фестивалских дана, фолклорци из Мексика, Словеније, Босне и Херцеговине (Република Спрска), Северне Македоније, Бугарске, Румуније и Србије ће кроз игру, музику и песму, представити дух и традицију својих народа и земаља.

Наредних дана ансамбли из седам земаља наступиће у Ражњу, Белој Паланци, Владичином Хану и Књажевцу, а потом ће на затварњу поново заиграти испред Нишлија на Летњој позорници.

Организатори фестивала су Студентски културни центар Ниш и Академски фолклорни ансамбл „Оро“ СКЦ Ниш.

Фестивал је започео свечаним дефилеом Обреновићевом улицом и великим концертом на Летњој позорници. Главном нишком улицом синоћ се могла чути песма и музика из различитих делова Америке и Европе, а прилазници су то, већ традиционално, топло поздравили. Ансамбле су потом на Летњој позорници дочекали дуги и јаки аплаузи. Председник CIOFF Србије Драган Ђорђевић уручио је организаторима фестивала сертификат CIOFF international фестивал, чиме је он добио највиши ранг у организацији светских фестивала фолклора. Међународни студентски фестивал фолклора је једини у Србији који је овако рангиран.

Фото: Студентски културни центар Ниш

Додај коментар: