Scroll Top

Почиње манифестација “Хорска сретања 2“

pochine-manifestatsija-horska-sretan
Сличне теме

Чачак и Овчар Бања ће угостити велики број црквених хорских певача из целе земље, који ће се након свакодневних проба са диригентом Даниелом Ивановић из Београда, заинтересованим посетиоцима представити програмом на завршном концерту. У истом периоду, диригент Ана Ивановић из Београда ће спремати програм са децом полазницима манифестације, која ће такође наступити на завршном концерту.

У оквиру манифестације планирана су два предавања која су отворена за јавност. У уторак, 19. јула са почетком у 20 часова у Дворишту Народног музеја у Чачку, проф. др Богдан Ђаковић из Новог Сада ће говорити на тему “Српско-руске везе у православној црквеној музици“.

У среду, 20. јула у 20 часова, у дворишту Народног музеја у Чачку, историчар др Милош Тимотијевић ће одржати предавање под насловом “Владика Николај Велимировић и женско монаштво у чачанском крају“.

Завршни концерт “Радост сретања“ хора одраслих и дечијег хора ће се одржати у недељу, 24. јула, у 20 часова у Великој сали Градске библиотеке “Владислав Петковић Дис“ у Чачку.

Програми у оквиру манифестације “Хорска сретања 2“ одржавају се под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Чачка.

Фото: Промо

Додај коментар: