Scroll Top

У публици бројни уметници пратили драму о Надежди Петровић

u-publici-brojni-umetnici-pratili-dramu-o-nadezdi-petrovic
Сличне теме

Уз овације одржана монодрама Ненаписана писма у Атријум Народног музеја Србије у Београду

Пред бројном публиком у Атријуму Народног музеја Србије у Београду изведена је монодрама ,,Ненаписана писма“ 17. јуна 2023. у организацији Уметничке галерије ,,Надежда Петровић” и Народног музеја Србије.

Представа је изведена поводом обележавања јубилеја, 150 година од рођења Надежде Петровић као део програма пројекта ,,Чачанска родна – Чачак престоница културе Србије 2023.“

Улогу чувене сликарке тумачи првакиња Народног позоришта из Београда, Вања Милачић, која је изазвала вишеминутне овације, а у публици су се нашли бројни уметници, међу којима су били глумци Вања Ејдус, Вјера Мујовић, Никола Шурбанович, као и професорка и редитељ Ивана Вујић.

Занимљиво је да ауторску екипа монодраме „Ненаписана писма“ чине искључиво жене.

Инспирисана слојевитом личношћу ове знамените Српкиње, Милкица Милетић, књижевница из Чачка, је оживела лик Надежде Петровић у свом тексту „Ненаписана писма“, који је за сцену адаптирала и режирала Наташа Радуловић.

Сценографију је урадила Марија Лукић – Shabby Chic Design из Чачка, костим Марта Чкоњевић, а оригиналну музику написала је Ана Крстајић, док дизајн потписује Ана Крбањевић.

Инспицијент представе је Сања Мимица.

Представа је настала у продукцији Градског позоришта Чачак у сарадњи са београдском кућом FAME Solutions.

Наредно играње представе ,,Ненаписана писма“ планирано је за крај лета у Чачку.

Фото: Раде Марковић

Додај коментар: