Scroll Top

У сусрет недељи свести о мозгу у САНУ се одржава програм на тему ,,Моћ ума: Еволуција интелигенције“

u-susret-nedeli-svesti-o-mozgu-u-sanu-se
Сличне теме

Недеља свести о мозгу 2022 одржаће се од 14. до 21. марта у Галерији науке и технике САНУ.

Одакле потиче наша способност да логички резонујемо, решавамо проблеме, учимо из искуства и да се прилагођавамо нашој средини? Које то регије нервног система учествују у когнитивним функцијама? Шта се подразумева под поремећајима интелигенције? Да ли постоји веза између креативности и интелигенције?

Ово су само нека од питања на које можете добити одговор на овогодишњој Недељи свести о мозгу, која ће за тему имати еволуцију интелигенције.

У оквиру глобалне манифестације „Недеља свести о мозгу“, студенти биологије, медицине, фармације и психологије припремили су разноврстан програм на тему развића нервног система под слоганом „Моћ ума: Еволуција интелигенције“. Организатор овог пројекта је Студентска секција Друштва за неуронауке Србије.

Посетиоци ће имати прилику да посете изложбу и упознају се са темом интелигенције, њеном научном проблематиком, као и савременом применом. Материјал пројекта подељен је у неколико целина, при чему сваку прати интерактивна поставка. Еволуција, неуроанатомија и поремећаји интелигенције, као и интелигенција код животиња и вештачка интелигенција, само су неке од тема, а редовну поставку ће пратити и предавања професора Универзитета у Београду и научних истраживача.

Дани викенда, 19. и 20. март, посвећени су деци предшколског и школског узраста за коју су, у сарадњи са Београдским зоолошким вртом, припремљене интерактивне радионице и квиз на тему интелигенције код животиња. Радионицама ће претходити вођене туре по врту, где ће им волонтери представити занимљивости у вези са грађом мозга и интелигенцијом појединих врста, као и њиховим међусобним разликама. Кроз дечији уметнички и литерарни конкурс ,,Мали геније”, најмлађи посетиоци ће имати прилику да изразе своју креативност и разумевање интелигенције.

Извор: САНУ

Фото: Промо

Додај коментар: