Scroll Top

У УК Божидарац одражана трибина “Здрав живот, савети познатих “

u-uk-bozidarac-odrazana-tribina-zdrav-zivot-saveti-poznatih
Сличне теме

У уторак, 21. фебруар, у великој сали Божидарца је одржана трибина Здрав живот – искуство и савети познатих. Говорили су Ева Рас, Сузана Манчић, Зоран Дашић Даша, а разговори је водила Дрина Пешић.

Они су причали о свом нацину живота борби против стреса, дали савете и своје мишљење шта је најважније у животу. Бројна публика која је дошла у УК Божидарац разговарала је са њима тражила савет како здраво живети и шта је здрав живот.

Током трибине је истакнута важност здравог живота и како је неопходно увек балансирати у било ком животном добу да се налазите. Учесници су истакли како физичка активност им увек помаже кад су под стресом и да сваки дан покушавају да је уврсте у њихов распоред, била то само шетња од пола сата – сат времена. Такође, приоритете мењате током живота, тако да тек касније у животу схватите да цените одређене ствари, а пре свега здравље. Наравно без сумње правилна исхрана и смањена употреба алкогола смањује не само ризике од бројних болести већ смањује и стрес. Поред тога, истакли су важност да се окружимо позитивним људима и вестима, као и да смањимо употребу друштвених мрежа.

Већина учесника је истакла да је тек касније у животу схватила колико је битно спавања и да би волели да им је неко раније рекао колико неиспаваност утиче на концентрацију и енергију. Наравно, рекли су да борба мора да се води сваки дан и да с времена на време мора да се подсећамо на приоритете и важност планирања. Постижи баланс није лако, али је зато врло лако из њега испасти.

Пуно смеха и љубави обележило је ову трибину.

Додај коментар: