Scroll Top

Уручена биста и захвалница за хуманост ОШ “Кнез Иво од Семберије” у Бијелини

uruchena-bista-i-zahvalnitsa-za-humanos
Сличне теме
Dodela Svetosavske nagrade

Волео бих да у будућности допринесем развоју науке и човечанству, али и...

Срби на Косову и Метохији нису сами. За них су увијек ту њихова браћа и сестре из Републике Српске, то су показали не само ријечима него и бројним дјелима. Разне акције од прикупљања средстава, преко боравка дјеце са КиМ у РС јасно показују нераскидиву везу међу људима. Бројне школе учесници су ових пројеката, а ОШ „Кнез Иво од Семберије“, једна је од оних која се посебно истакла, каже Милорад Арлов.

“Хтјели смо да овом захвалницом и бистом патријарха Павла које уручујемо овако од срца директору школе за њихове ученике, за савјет родитеља и за све породице и за све који су учествовали у хуманитатрној акцији. Поздрављамо и све основне и средње школе Републике Српске. Колико је важна материјална, толико је важна и ова морална помоћ, да дјеца на КиМ и Срби на КиМ знају да нису сами”, рекао је Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији.

“Ученици, наставници и сви запослени радници ОШ Кнез Иво од Семберије учествовали су у хуманитарној акцији помоћ дјеци на Косову. У претходне три године успјели смо да прикупимо 8 925КМ која су значајна у њиховој организацији да би опремили центар за дјецу са посебним потребама 9.јануар”, рекао је Раденко Тодоровић, дирекотр ОШ “Кнез Иво од Семберије”.

Поред материјалних средстава ученици , наставници и родитељи дјеце ове основне школе пружили су и гостопримство дјеци са косова. Одазвали су се у толиком броју, да су увелико премашили број дјеце која су дошла, која би била смјештена у породице.

“Заиста сам поносан на све моје колеге и ученике што су показали толики нови хуманости. Посебно ми је драго и посебно је важно да покажемо Србима на КиМ да има неко изван Републике Србије ко мисли на њих и да имају коме да се обрате за помоћ. Наши ученици су учествовали у више добровољних акција”, рекао је Дејан Живановић, наставник историје.

У пројекту помоћи за изградну дневног центра учествовало је 148 соновних и средњих школа, око 100 000 ученика. Сва имена школа стоје исписана у холу дневног центра који се ради за дјецу са потешкоћама у развоју “Подржи ме-9.јануар”.

Извор: АТВ

Додај коментар: