Scroll Top

ШК Змај освојио титулу екипног првака Србије

shk-zmaj-osvojio-titulu-ekipnog-prvaka
Сличне теме

Спуштена је завеса на овогодишњу Прву лигу Србије, која је одржана у хотелу “Врњачке Терме” од 20-30. септембра 2022. године.

Последње коло није донело нека већа изненађења, па је предвиђени пласман екипа уочи последњег кола остао непромењен. Титулу екипног првака Србије, понео је ШК Змај из Београда, са 26 освојених меч бодова. Друго место припало је овогодишњем освајачу Купа Светозара Глигорића, ШК Јелица ПЕП из Горачића, са 22 меч бода, док су на 3. и 4. месту са по 21 меч бодом завршили ШК 365.рс Пожега и Новосадски ШК. Због већег броја освојених поена, бронза је припала новајлијама у лиги, екипи из Пожеге.

Борба за опстанак у елитном друштву решена је у претпоследњем колу, тако да лигу напуштају ШК Гроцка Ресторан Виногради, ШК Владимирци и ШК Младост из Лучана.

Лига је одиграна у сјајним условима хотела “Врњачке Терме” где су сви шахисти једногласно оценили да су услови за игру, храна, смештај и могућност бесплатног коришћења аква зоне и спа центра допринели да се подигне лествица у организацији нашег најважнијег екипног такмичења.

Иако није било превише такмичарских узбуђења у последњем колу, судије су имале пуне руке посла. Последњих пар дана доста играча се жалило на стомачне проблеме, што је кулминирало у последњем колу па је неколико партија завршено без игре. Такође, како се лига приближавала крају, а такмичарски набој код одређених екипа смањивао, неким играчима је попустила концентрација па су без дозволе и пратње судије напустили простор за игру. У складу са договором свих капитена на Техничкој конференцији, судије су контумацирале два играча, што је изазвало мало варница, али је све у миру приведено крају.

На церемонији свечаног затварања и додела награда, све присутне поздравио је Драган Лазић, председник ШС Србије и најбољима уручио пехаре и медаље

Додај коментар: