Scroll Top

Узбудљиво лето за малишане – бесплатни програм за децу током лета

uzbudlivo-leto-za-malishane-besplatn
Сличне теме

Дечји културни центар Београд (ДКЦБ) за летњи распуст припрема бесплатне програме и креативне радионице за децу и младе који ће бити у Београду.

У атељеима и студијима ДКЦБ, у Таковској 8, деца ће имати прилику да виде процес рада и да опробају своја умећа у Атељеу за примењену уметност, Балетском студију, Ликовном атељеу, Студију глуме и другим уметничким радионицама овог центра.

Поред креативних радионица, ДКЦБ осмислио је и програм Еколошка истраживачка акција који ће се одвијати у Ташмајданском парку и на Великом ратном острву.

У еколошкој акцији на Ташмајдану деца ће се упознати са заштићеним стаблима у парку, сисарима и птицама који у њему живе, занимљивом геолошком прошлошћу овог места и историјским догађајима који су се одвијали у парку, док ће се на Великом ратном острву упознати са природном оазом у Београду која поред вредних природних карактеристика има историјски и стратешки значај за Београд.ЗА Џ – бесплатно – вињета (аутор илустрације: Александра Прхал)

Том приликом научиће како се прави хербаријум и препарирају инсекти, посетиће мрестилиште риба Галијаши и од еколога сазнати све о птичјим врстама, гмизавцима и сисарима који живе на острву.

Пријављивање за учешће на радионицама и програмима је неопходно, а врши се позивом на број 011/3242-011, радним данима од 8.00 до 15.00.                       

Извор и фото: Дечји културни центар Београд

Додај коментар: