Scroll Top

Светски фестивал пантомиме у Београду

svetski-festival-pantomime-u-beograd
Сличне теме

Светски фестивал пантомиме у Дому културе „Студентски град“ биће одржан од 4. до 7. јула 2022, док ће свечано отварање бити у суботу, 2. јула.

Улаз је бесплатан, а цео фестивал је заснован на новом концепту „Пантомима и музика“, односно смењиваће се краће и дуже представе театра покрета и пантомимске са музицирањем ђака београдских музичких школа као кратким музичким интермецима.

Свако вече од 21.00 заинтересовани ће уживати у око сат и по богатог сценског програма без језичке баријере, сем у недељу, 3. јула, када је пауза. У четвртак, 7. јула, програм ће креирати сви учесници Светске (летње) академије пантомиме и театра покрета приказујући кратке сцене које су настале на радионицама.

Отварању фестивала ће присуствовати Тобијас Бианконе – генерални директор Међународног позоришног института (Унеско) из Париза, Али Обеид – генерални директор Академије лепих уметности Фуџеире (УАЕ), Џел Либа – један од оснивача Синдиката извођачких уметности Израела и Ацуши Какумото – редитељ из Јапана.

Од 1. до 10. јула у Београду се одржава и прва Светска летња академија пантомиме и театра покрета у ДК „Студентски град“, а професори и учесници, сви професионалци који су дошли да усаврше своја знања и вештине представиће се и на Светском фестивалу пантомиме у Београду од 2. до 7. јула и на Светском фестивалу уличне пантомиме у Врњачкој Бањи, 8. и 9. јула.

Организатори фестивала су Светска организација пантомимичара, Дом културе Студенстки град и Општина Врњачка Бања.  

Додај коментар: