Scroll Top

Вече љубавне поезије у Полету

vece-ljubavne-poezije-u-poletu
Сличне теме

Новогодишњи специјал „Поетског друштва Вид“

Седми по реду скуп „Поетског друштва Вид“ биће одржан 17. децембра у галерији „Полет“, у Цетињској 15, са почетком у 18 часова.

„Поетско друштво Вид“ сваког месеца на својим вечерима угости по једног истакнутог уметника, који кратким говором отвори вече и са присутнима подели своје виђење поезије, а неретко нешто и одрецитује.

Децембарски скуп ће својим присуством увеличати млада глумица Теодора Драгићевић, која ће говорити стихове песникиње Марте Петричевић.

„Поетско друштво Вид“ основано је у априлу ове године, као плод дугогодишње љубави тројице оснивача- Алексе Матића, Андреја Јарчевског и Николе Вјетровића, према поезији и њеном казивању. Друштво једном месечно организује скупове, подстиче писање и казивање поезије, трудећи се да створи погодан амбијент за сарадњу уметника из различитих области.

Значајно је споменути и то да је друштво потписало и уговор о сарадњи са Филолошким факултетом Универзитета у Београду, што је само први корак у многим заједничким активностима и акцијама које следе.

Међу уметницима које је „Поетско друштво Вид“ до сад угостило, нашли су се: академик Матија Бећковић, песник Мирослав Максимовић, песник и новинар Братислав Милановић, као и књижевник, новинар и рецитатор Ратомир Рале Дамјановић.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: