Scroll Top

ВЕЧЕ КЛАВИРСКЕ МУЗИКЕ

veche-klavirske-muzike
Сличне теме

Концерт  Николе Кашаша под називом „Путовање кроз музичке моменте“ биће одржан у уторак, 5. јула у Атријуму Народног музеја. На програму су дела Рахмањинова, Шоштаковича, Томаса де Хартмана са прикупљеном (терапеутском) музиком (мислиоца) Георгија Гурџијева. Концерт почиње у 20 часова,  улаз  је слободан.

Никола Кашаш (1994) је пијаниста из Зрењанина. Као солиста за клавиром наступа активно од 2014. године. Био је полазник радионице Извођачка пракса “Нова музика”, одржаној под уметничким вођством реномиране пијанискиње савременог класичног звука Бранке Парлић.

Први солистички наступ одржао је у родном граду у Савременој галерији, након чега се суграђанима представио још и у Културном центру, као и у Народном музеју. Учесник је фестивала у земљи и региону као што су “Пиано цитy” и “Дунавска соната” (Нови Сад), Кров фест (Бања Лука, Република Српска). Свој први наступ у Београду одржао је у кафе галерији „Полет“ а исте године био је сврстан у програм Ноћи музеја галерије ШТАБ.

 Учесник је пројекта из области креативног предузетништва “ Инцлусиве арт”, прекограничне сарадње Румуније и Србије и водитељ прве уметничке интервенције реализоване у Зрењанину, јуна 2018. године. Поред интерпретаторског, Кашаш делује и на пољу ауторског рада пишући комаде за клавир надахнуте меланхоличним призвуком и минималистичком формом.

 Организатори концерта су Културни центар Зрењанина и Народни музеј Зрењанин.

Фото: Промо

Додај коментар: