Scroll Top

ВЕЛИМИР ИВИЋ И ЈОВАНА ЕРИЋ – ШАМПИОНИ СРБИЈЕ ЗА 2021

velimir-ivi-i-jovana-eri-shampioni
Сличне теме

Данас је у хотелу Стара Планина  на Старој планини одиграно последње коло 15. Појединачног првенства Србије за жене и мушкарце у шаху за 2021. Титулу шампиона у мушкој конкуренцији однео је велемајстор Велимир Ивић, док је у женској прво место зазузела Јована Ерић, која је тиме и повећала свој рејтинг за чак 38 поена. Оба победника су у раној фази турнира запосела водеће позиције које нису испуштали до самог краја турнира. Тиме је Србија добила нове Шампионе.

Јована Ерић је освојила 7 поена и по други пут се окитила титулом државног шампиона, након 10 година паузе. Јована је имала читав поен предности испред другопласиране Марине Гајчин (6 поена) и 1,5 поен предности у односу на трећепласирану Аделу Великић (5.5 поена).

Велимиру Ивићу ово је прва титула. 6,5 поена је било довољно да се сам осами на врху табеле. За разлику од турнира дама, код мушкараца је борба за медаље била неизвеснија. Чак три играча су освојила 6 поена и тако поделила 2-4. место па су одлучивали додатни критеријуми. Коначно, други је велемајстор Бобан Богосављевић, трећи велемајстор Александар Ковачевић и четврти велемајстор Лука Будисављевић.

Пехаре и медаље најуспешнијима је уручио Андрија Јоргић, генерални секретар Шаховског савеза Србије.

Тиме се завршио један од најнеизвеснијих шампионата Србије у последњих неколико година, након кога следи заслужени одмор до нових победа и турнира.

Фото: Борба

Додај коментар: