Scroll Top

Викенд хуманости – тренинг и котлић из блока окупили више од 500 младих

vikend-humanosti-trening-i-kotlic-iz-bloka-okupili-vise-od-500-mladih
Сличне теме

Викенд иза нас обележила је Хуманитарна организација Срби за Србе са два оригинална хуманитарна догађаја која су окупила више од 500 младих – „Тренинг из блока“ одржан у суботу 7. октобра у Земунском парку и „Котлић из блока“ одржан у недељу 8. октобра у Остружници

Хуманитарна организација Срби за Србе препознатљива је по својим „из блока“ догађајима а најпознатији њихов догађај је „Тројка из блока“. Овај пут имамо нешто потпуно ново и другачије али организовано са истим циљем – помоћ породицама са више деце широм Балкана.

“Тренинг из блока” под слоганом “Мишићи нису неопходни али осмех јесте” одржан је у Земунском парку у суботу, 07. Октобра. Домаћин догађаја била је фитнес инструкторка Ксенија Крстић. На самом почетку учесници су се загревали тренирајући са Ксенијом, након чега су имали прилику да се кроз разни сет вежби квалификују у финале у мушкој и женској категорији и освоје бројне награде. Док су одрасли испитивали своје физичке границе, деца су уживала у школици спорта и цртању по лицу, а нека од њих су се придружила старијима и тренирала заједно са њима.

На овом догађају заједно са уплатама спонзора до сада је прикупљено 109.100 динара, а донације ће Организација усмерити за стамбено решење самохране мајке Љиљане Дукић из Обреновца и њене три ћерке. Реализацију „Тренинга из блока“ помогли су Општина Земун, Књаз Милош, Србија за младе, Штампарија Земун, Азбука Укуса, Играоница Ц3, Школица спорта “Лео Кидс”, Успон ДОО и Нутриграде.

Док је „Тренинг из блока“ организован са циљем промоције спорта и здравог живота „Котлић из блока“ одржан је са циљем дружења и одмеравања кулинарских способности такмичара у прављењу гулаша. Млади из Суботице, Зајечара, Новог Сада, Пећинаца, Херцег Новог и Пљеваља дошли су како би заједно са пријатељима из Београда уживали у природи и гастрономији. За такмичарски део било је пријављено 20 екипа. На самом догађају прикупљено је 226.460 динара и 145 евра а донације ће бити усмерене за помоћ породицама на Косову и Метохији.

Хуманитарна организација Срби за Србе носилац је Ордена Светог Саве од 2015. године и већ пуних 18 година пружа помоћ за социјално угрожене породице и заједнице широм Балкана, током којих је прикупила близу 13 милиона евра донација и са њима обезбедила вредну материјалну помоћ за више од 3.200 породица које заједно броје 15.000 деце, као и помоћ за више од 130 пројеката који су за циљ имали помоћ читавим заједницама.

Фото: Срби за Србе

Додај коментар: