Scroll Top

Жаклина Николић из Кладова добитница Награде „Ђура Даничић“ Заједнице матичних библиотека Републике Србије

zaklina-nikolic-iz-kladova-dobitnica-nagrade-djura-danicic-zajednice-maticnih-biblioteka-republike-srbije
Сличне теме

17. стручно-научни скуп Библионет на тему Деца и млади: библиотеке за нове генерације одржан је у периоду од 7. до 9. септембра 2023. у Сомбору

На свечаном отварању говорили су Вања Марковић, самостална саветница и руководилац у Министарству културе Републике Србије, Антонио Ратковић, градоначелник Града Сомбора, др Владимир Пиштало, управник Народне библиотеке Србије, проф. др Гордана Рудић, шеф катедре за библиотекарство на Педагошком факултету у Сомбору и Наташа Туркић, директорка Градске Библиотеке у Сомбору.

Традиционално од 2009. године, на БИБЛИОНЕТУ се свечано додељује награда “Ђура Даничић” и то појединицима за укупан допринос у развоју библиотекарства и културе Републике Србије.

Награда “Ђура Даничић” је додељена Жаклини Николић, библиотекарки саветници и директорки Библиотеке “Центар за културу” из Кладова. Награду је уручио др Владимир Пиштало управник Народне библиотеке Србије.

17. стручно-научни скуп БИБЛИОНЕТ је окупио преко 170 библиотекара из читаве Србије, као и госте из региона, а представљена су и искуства из праксе колега из Немачке. Уз главни део програма, организоване су и тематске паралелне сесије, као и Форум Библиотекарског друштва Србије.

Стручно-научни скуп одржан је у организацији Заједнице матичних библиотека Србије и Градске библиотеке „Карло Бијелицки” у Сомбору.

Скуп се свих седамнаест година одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије, као и градске управе библиотеке домаћина скупа.

Фото: Градска библиотека “Карло Бијелицки” Сомбор

Додај коментар: