Scroll Top

Затварање изложбе Ервина Вурма

zatvarane-izlozhbe-ervina-vurma
Сличне теме

Изложбу Један минут заувек Ервина Вурма можете погледати закључно са следећим понедељком, након тога музеј се привремено затвара до 24. септембра због поставке нове изложбе. Подсећамо  да и овог четвртка у 17.30 часова и у суботу у 13 часова се организује јавно вођење за посетиоце кроз изложбу Један минут заувек. Због ограниченог броја, за вођење је обавезно пријављивање унапред путем мејл адресе: info@musb.org.rs

Изложба Један минут заувек, уметника Ервина Вурма отворена је 7. априла у Музеју савремене уметности Београд. Ово је прва самостална изложба истакнутог аустријског уметника у Србији и његова прва велика изложба на Балкану. Кустоси изложбе су Маја Коларић и Жером Санс.

30. маја испред Музеја савремене уметности уметник Ервин Вурм одржао Јавно предавање у оквиру изложбе Један минут заувек. У динамичном и духовитом излагању уметник се осврнуо на најзначајније моменте своје богате тридесетогодишње каријере.

Током трајања изложбе Универзитет уметности у Београду доделио је почасни докторат аустријском уметнику Ервину Вурму.

Вурм је тек десети добитник те почасне академске титуле у вишедеценијској историји Универзитета уметности, а свечано му је уручена 1. јуна у Ректорату уметности. Титула му је додељена због изузетне међународне репутације и доприноса ликовним уметностима, наведено је у саопштењу.

Пре недељу дана у посети Музеју савремене уметности били су др Клаус Албрехт Шредер, директор музеја Албертина, и Ангела Штиф диркторка музеја Албертина модерн из Беча која спрема велику Вурмову изложбу за 2024. годину.

До сада су одржана бројна вођења за ученика школа из целе Србије, и бројне посете амбасодора. Од 9. августа музеј ће бити привремено затварен за посетиоце до 24. септембра због поставке нове изложбе.

Фото: Промо

Додај коментар: