Scroll Top

Српски сопран на оперском фестивалу у Летонији

srpski-sopran-na-operskom-festivalu-u
Сличне теме

Српски сопран Марија Јелић наступила је 31. јула 2022. на гала концерту приликом затварања престижног „Међународног оперског фестивала Сигулда“ у Летонији, са солистима из Летоније, Француске, Пољске и  Чешке. Марија је певала арије из опера „Моћ судбине“ (Верди) и  „Мадам Батерфлај“ (Пучини), као и дует из опере „Тоска“ (Пучини). Диригент је био Атварс Лакстигала који  је Марији дириговао почетком јула такође у Летонији, на фестивалу „Лиепаја лето”. 

Оперски фестива Сигулда  је стар 28 година, један је од најпрестижнијих балтичких фестивала. Овај фестивал окупља светски познате звезде оперске музике, које наступају на отвореној сцени на зидинама средњовековног замка, међу којима су била  велика светска имена: Ана Нетребко, Илина Гаранча, Марсело Алварез,…

– Веома сам срећна што сам у року од месец дана поново наступила у Летонији. Концерт је био сјајан, у старом замку, а сам фестивал има дугу традицију гостовања врхунских уметника, што је за мене посебна част. Срећна сам што је публика јако лепо реаговала на моја извођења и што сам постала чест гост Летоније, наводи Марија Јелић.

Марија Јелић је недавно (19. јула 2022) имала веома успешан наступ и на фестивалу Охридско лето, где је певала са гудачима Оркестра Опере Српског народног позоришта у Новом Саду.

Фото: Гинта Зиверте

Додај коментар: