Scroll Top

Завршен 54. Међународни велемајсторски турнир шахисткиња

zavrsen-54-medjunarodni-velemajstorski-turnir-sahistkinja
Сличне теме

Данас је у Београду завршен 54. Међународни велемајсторски турнир шахисткиња

Након 7 дана неизвесних борби шампионску титулу освојила је  гошћа из Украјине, WIМ Анастасија Рахмангулова, са 6,5 освојених поена, којој је припала и новчана награда у вредности од 450 евра. Друго место освојила је млада Софија Погорелских, а треће репрезентативка Србије Јована Ерић. Награде учесницама уручили су председник ШСБ Андрија Јоргић, директорка Математичке гимназије Мирјана Катић, народни посланик Угљеша Мрдић и члан УО ШСБ Владимир Кокановић.

Домаћин овогодишњег турнира била је Математичка гимназија, а директорка те установе Мирјана Катић истакла је да јој је част што је један овакав турнир са дугом традицијом одржан баш у овој гимназији, као и да се нада да ће Математичка гимназија имати једног дана ученицу која ће учествовати на овом турниру.

 -Шах је сјајна ствар, спорт, начин размишљања, може се играти од малих ногу до позног периода, и волела бих да се сви млади људи у Србији, пре свега ученици основних и средњих врате шаху.То је један од најплеменитијих спортова којима деца могу да се баве, а у овом времену више него икад им је то потребно, истакла је Мирјана Катић.

 Председник ШСБ Андрија Јоргић честитао је шахисткињама на успеху, и захвалио се  свима који су учествовали у организацији овог турнира и дали своју подршку и допринос.

 – Шаховски савез Београда у наредном периоду наставља са радом и плановима, организоваћемо у Београду још турнира, а идемо у сусрет и обележавању годишњице ШСБ које ће бити одржано 15.јуна, поручио је Јоргић.

Фото: Предраг Митић

Додај коментар: