Scroll Top

Завршена Премијер лига Београда у шаху

zavrsena-premijer-liga-beograda-u-sahu
Сличне теме

Данас је у просторијама зграде Борба завршено такмичење Премијер лиге Београда у шаху за 2023. годину

На такмичењу које је трајало од 29. септембра па све до 7. октобра, учествовало је 12 екипа са великим бројем високо рангираних играча из Србије и иностранства које су се бориле за пласман за Прву лигу Србије.

 Додели пехара и медаља присуствовао је и директор Поште Србије, Зоран Ђорђевић, и селектор женске шаховске репрезентације Алиса Марић.

 Победник овогодишње Премијер лиге је ШК ПТТ, који ће следеће године играти у Првој лиги Србије. У веома јакој конкуренцији, ШК ПТТ Београд убедљиво је, без пораза, освојио прво место, са значајном предношћу над конкуренцијом. Златне медаље и пехар, победницима је уручио Андрија Јоргић, председник Шаховског савеза Београда, који је уједно прогласио и такмичење завршеним.

 -Честитам свим такмичарима и драго ми је да су се овакви мечеви водили управо у згради Борбе, које постаје кућа шаха, поручио је Јоргић, који је открио и тајну како је дошло до пласмана и залагања да клуб ПТТ освоји прво место.

 -Пре непуних годину дана, на обележавању ШСС, Зоран Ђорђевић, директор Поште Србије, био нам је гост, који је тим путем изразио жељу да се укључи у шах. Формирао је екипу, трудили су се, и дошли до тога да, данас, освоје златне медаље, објаснио је Јоргић.

фото:Борба

Додај коментар: