Scroll Top

Завршено снимање документарног серијала “Филм давне будућности”

zavrsheno-snimane-dokumentarnog-seri
Сличне теме

Поводом 15. Интернационалног фестивала филмске режије у Лесковцу, који се ове године одржава од 15. до 20. септембра, снимљен је документарни серијал “Филм давне будућности” у пет наставака у коме легендарни српски редитељи Ђорђе Кадијевић, Здравко Шотра, Бора Драшковић и Миша Радивојевић говоре о својим вишедеценијским искуствима снимања филмова. Поред четири епизоде у којима редитељ и професор Дарко Бајић разговара са овим истакнутим именима српског и југословенског филма, снимљена је и пета епизода у формату округлог стола. Продуцент је Дарја Бајић Бозовић, а редитељ је Синиша Цветић.

-Поводом 15. Интернационалног фестивала филмске режије у Лесковцу решили смо да направимо један филм, у коме ћемо напредак дигиталне технике искористити да снимимо причу о добу филмске траке. Зато смо позвали четири легендарна српска и југословенска редитеља, сели за округли сто и отворили причу о њиховом искуству. То њихово искуство збирно износи око 250 година. Може се рећи да је то четвртина једног миленијума или 250 светлосних филмских годинa, поручио је Дарко Бајић, директор фестивала ЛИФФЕ и аутор овог серијала.

Један део овог пројекта биће приказан премијерно на предстојећем издању Интернационалног фестивала филмске режије у Лесковцу, као и на фестивалској онлине платформи ЛИФФЕ, док ће други део бити приказиван на фестивалима у земљи, региону и широм света.

Пројекат “Филм давне будућности” реализовали су фестивал ЛИФФЕ, продукцијска кућа “Магична линија”, Факултет драмских уметности, уз подршку Министарства културе и информисања Србије и Филмског центра Србије.

Фото: Стефан Вацић

Додај коментар: