Scroll Top

ЗВЕЗДАРИШТЕ 2022 – ОДЛУКЕ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА

zvezdarishte-2022-odluke-struchnog-zhirija
Сличне теме

17. Дечји позоришни фестивал ПОЗОРИШТЕ ЗВЕДАРИШТЕ свечано је затворен у петак, 27.5.2022. проглашењем победника и доделом награда. Награде је уручио и Фестивал свечано затворио председник Градске општине Звездара и председник Савета Фестивала Владан Јеремић.

Стручни жири 17. Дечјег позоришног фестивала ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ, у саставу: Миран Хајош, позоришни продуцент, Оливера Викторовић Ђурашковић, глумица и професор глуме и Тијана Грумић, драмска списатељица и драматуршкиња, на седници, одржаној 27. маја 2022. године, донео је следеће одлуке: 

 Овогодишњи жири 17. Дечјег позоришног фестивала “Позориште Звездариште” жели да ода посебно признање организационом тиму 17. Позоришта Звездаришта за квалитетну и предану организацију фестивала након двоипогодишње паузе, улажући тиме велики напор да у временима која су и даље изазовна како за позориште, тако посебно за позоришне фестивале, у Београд поново доведу велики број представа на радост и уживање свих нас који смо имали прилику да их гледамо. Да се Специјална награда за колективну игру додели ансамблу представе “Дечак са кофером” Малог позоришта ,,Душко Радовић” Да се Награда за анимацију додели ансамблу представе “Тихи дечак” Позоришта за децу, Крагујевац. Да се Награда за глумца фестивала равноправно додели Домагоју Иванковићу за улогу оца у представи “Мала Фрида”, Градског казалишта Жар птица и Миломиру Ракићу за улогу дечака Вука у представи „Тихи дечак“, Позоришта за децу, Крагујевац. Да се Награда за глумицу фестивала додели Аманди Пренкај за улогу Мале Фриде у представи „Мала Фрида“, Градског казалишта “Жар птица”.Да се Награда за текст додели Јелени Ковачић за текст представе “Мала Фрида” Градског казалишта ,,Жар птица”.Да се Награда за режију додели Аници Томић за режију представе „Мала Фрида“, Градског казалишта ,,Жар птица”. Да се награда GRAND PRIX фестивала додели представи „Тихи дечак“,  Позоришта за децу, Крагујевац.

Фото: Промо

Додај коментар: