Scroll Top

15. јула се отвара летњи биоскоп – Кинотека

15-jula-se-otvara-letni-bioskop-kinotek
Сличне теме

Биоскоп на отвореном, Кинотека – летњи биоскоп, биће актуелан од 15. јула до 31. августа 2022, на кровној тераси Дома Војске Србије у Браће Југовића 19.

Биће приказано 47 филмова стране и домаће продукције. Поред еминентних страних филмских аутора Чарлија Чаплина, Федерика Фелинија, Тода Хејнса, Дејвида Линча, Вудија Алена, Романа Поланског, Кшиштофа Кишловског, Томаса Винтерберга и многих других, у оквиру летњег биоскопа публика ће моћи да погледа и 10 домаћих дигитално рестаурисаних филмова.

У питању су најпознатији наслови домаће кинематографије: „Љубав и мода“, „Маратонци трче почасни круг“, „Национална класа“, „Давитељ против давитеља“, „Варљиво лето ’68“, „Бал на води“, „Мајстори, мајстори!“, „Лепота порока“, „Лето је криво за све“, а планирана је и премијера још једног култног, дигитално рестаурисаног филма.

Карте за пројекције филмова продаваће се унапред у Југословенској кинотеци у Узун Мирковој улици или на дан пројекције на улазу Дома Војске Србије у периоду од 20.00 до почетка пројекције у 21.00, по цени од 300 динара.

За бесплатне пројекције дигитално рестаурисаних филмова, карте се могу преузимати сат времена пре почетка филма на улазу Дома Војске Србије.

Број улазница ограничен је на 120 места по пројекцији.

Фото: Промо

Додај коментар: