Scroll Top

БЕОГРАДСКЕ ИГРАЧИЦЕ ПОНОВО НА ФЕСТИВАЛУ У ШИБЕНИКУ

beogradske-igrachitse-ponovo-na-festiv
Сличне теме

У оквиру 11. Шибенског плесног фестивала/Сибеник Данце фестивал који се одржава од 25. до 30. јула ове године у Шибенику (Хрватска) биће изведена плесна представа Игра с митом кореографа Александра Илића. На сцени Тврђаве Бароне у петак 29. јула с почетком у 22.00 часа, представу ће извести београдске плесачице Катарина Илијашевић, Наталија Трифуновић, Јована Грујић и Катарина Бућић из Института за уметничку игру.

Плесни пројекат Игра с митом је настао у оквиру резиденцијалног програма у сарадњи с Либераднаце, Казалиштем Камењак и Институтом за уметничку игру, а премијерно је изведен на сцени Загребачког плесног центра прошле године.

Идеја за представу је настала по мотивима књиге Јосип и њгеова браћа немачког нобеловца Томаса Мана, као једним од најважнијих дела која говоре о емиграцији у доба највеће светске кризе.

У времену када поново живимо у изазовима насталим глобалном пандемијом Јосип и његова браћа, у плесној адаптацији кореограф Илић библијску причу поставља у реалност, користећи савреммена средства митологије, психологије, филозофије, археологије, религије, филологје и библијске егзегезе. По идеји и либрету Теодоре Сујић, кореограф Илић иронично се поиграва кроз игру и покрет с митом.

Костим потписују Катарина Радошевић Галић и Снежана Арнаутовић Стјепановић, адаптацију музике Георг Драушник, а представу је припремио Огњен Вучинић.

Фото: Немања Мараш

Додај коментар: