Scroll Top

„Ту се и купамо и једемо!” – упадљиво златном косом, мали Радивојевићи пркосе црнилу у кући!

27519-2
Сличне теме

Украшени тргови, окићени домови и богата трпеза – прва су асоцијација на долазеће празнике. Нажалост, у дому породице Радивојевић из Трњана код Добоја, уместо богате трпезе, затекли смо трпезарију која је спојена са купатилом!

„У истој просторији се купамо и једемо” – риечи су мале Љубисаве (10) које су нас оставиле без текста.

Иако још увиек мала, Љубица је свесна ситуације у којој се налази њена породица. Испуцали зидови, пропала столарија коју крпе ћебићима, бетонски под и пољски тоалет – сурова је реалност за њу и још петоро малишана. Упадљиво златном косом, као да пркосе црнилу у кући!

„Саво има 14 година, Васо 12, Миливој 9, Синиша 7 и Невенка 6. Нас петоро смо с мајком у једном кревету, а тата и најмлађа секица спавају засебно. Због тога ми је највећа жеља да имам свој кревет” – рекла је Љубисава.

Вредни домаћини, мајка Гордана и отац Станко, боре се свакодневно да улепшају детињство својој дјеци и изведу их на прави пут.

„Муж ради тешке физичке послове, а ја се највише бринем око деце. Успели смо да подигнемо кредит и изградимо свињац, па тренутно чувамо свиње и друге домаће животиње. Такође, садимо кукуруз. Деца су послушна и воле да нам помажу, па успевамо све да постигнемо” – испричала је Гордана.

Кућа у којој живе није скроз њихова. На спрату живи Станков брат са двоје деце. Како кажу, около су све старији људи, па је кућа пуна деце једина нада Трњанима да неће бити још једно мјесто у Републици Српској које ће нестати услед беле куге.

„Тешко је одгајати децу у оваквим условима. Ипак, они нам дају снагу да се боримо. Златна моја деца. Као мајци, највећа ми је жеља да реновирамо кућу и да напокон имамо право купатило” – поручила је Гордана.

Хармонија која влада међу децом прави је показатељ љубави и слоге у овој породици. Заједно се играју, помажу родитељима и иду у школу.

„Играмо се лопте, између две ватре… Волимо и да помажемо родитељима. Љубисава кува и пере судове, Саво је највише око животиња, а ја волим да цепам дрва” – истакао је дванестогодишњи Васо.

Свесни изазова с којима се суочавају Радивојевићи, Хуманитарна организација Срби за Србе одлучила је да покрене велику акцију помоћи. Наш циљ је да овој вриједној породици реновирамо и опремимо кућу.

Упалимо пламен наде и у дому породице Радивојевић!

Више о породици можете погледати на:

https://www.srbizasrbe.org/tu-se-i-kupamo-i-jedemo-upadljivo-zlatnom-kosom-mali-radivojevici-prkose-crnilu-u-kuci/

Фото: Срби за Србе

Додај коментар: