Scroll Top

30. јуна почиње 9 позоришни фестивал ,,Театар у Тврђави“

30-juna-pochine-9-pozorishni-festival-teat
Сличне теме

У четвртак 30. јуна почиње 9. по реду позоришни фестивал ,,Театар у Тврђави“ који ће трајати све до 05. јула. Летње вечери можете да проведете под зидинама града Смедеревске тврђаве уживајући у разноврсном позоришном програму.

Сваке вечери, имаћете прилику да уживате у представама гостујућих позоришта широм Србије, док је 05. јул резервисан за најмлађе позоришне љубитеље.

Првог дана фестивала 30. јуна биће одиграна представа ,,Трпеле’’ по тексту Милене Деполо и Бобана Скерлића, у режији Александре Ковачевић, настала у копродукцији Краљевачког и Шабачког позоришта, која се бави проблемом породичног насиља.

У петак, 1. јуна, публика ће имати прилику да погледа представу ,,Пластелин’’ Василија Сигарева у режији Марка Торлаковића, у продукцији Београдског драмског позоришта, док је субота, 2. јул, резервисан за представу Театра Вук, ,,Заборављене’’ по тексту Зорке Новаковић, у режији Марије Миленковић настала у копродукцији Бео арта и Југо сцене.

Четвртог дана фестивала ансамбл Народног позоришта ,,Стерија’’  из Вршца извешће представу ,,Фалстаф- Веселе жене винздорске’’ Вилијема Шекспира, у режији Даријана Михајловића.

Претпоследњег дана фестивала одриграће се представа ,,Употреба човека’’, по роману Александра Тишме, у режији Бориса Лијешевића, настала у копродукцији Новог тврђава театра, Новосадског позоришта, Града театра Будва и Еаст Њест Центра Сарајево. 5. јул, последњи дан фестивала биће у знаку програма за посетиоце свих узраста.

Од 19 часова, они најмлађи имаће прилику да уживају у представи ,,Легенда о храбрости’’ Чича Мичиног позоришта, у режији Матеје Поповића, да би од 21 час овогодишњи фестивал Театар у Тврђави затворио ,,Музички спуст Дунавом’’ Земунског камерног оркестра, под диригентском палицом Ђорђа Станковића.

Фото: Промо

Додај коментар: