Scroll Top

51. L’Oreal Fashion Week

51-l-oreal-fashion-week
Сличне теме
MITA7113

Модна ревија инспирисана Краљицом Јеленом Савојском.

Нова ренесанса за нову генерацију

Након спектакуларне 50. Београдске недеље моде, која нас је подсетила на све важне вредности којима је ова манифестација допринела нашој модној и уметничкој сцени, Модни студио Click најављује пролећно издање L’Oreal Fashion Week-а, које ће се одржати од 5. до 14. маја.

И ове сезоне, ексклузивни партнер манифестације је глобални лидер у индустрији лепоте – L’Oreal Парис.

Нови концепт 51. издања L’Oreal Fashion Week-а подразумева ексклузивни BFW шатор, од преко 1000 м2, који ће бити постављен испред Ушће Шопинг центра, омиљеног окупљалиште љубитеља моде које поставља трендове богатим избором светских и домаћих брендова те на овај начин даје видљивост и домаћим дизајнерима кроз иновативну форму.

Мултифункционални шатор представља централни простор дешавања под којим ће бити одржан целокупан ревијски програм по угледу на
манифестације у модним престоницама попут Њујорка, Лондона, Милана, Париза…

У свом новом поглављу, Београдска Недеља моде у фокус ставља набој енергије и идеја нових генерација, које својом аутентичношћу и снагом доносе нову Ренесансу.

Аутор актуелне BFW кампање је мултиталентована уметница Невена Ивановић, која с упехом води свој бренд Neo design.

Носеће фотографије кампање  Нова Ренесанса за нову генерацију представљају укрштање наслеђеног искуства и нових идеја, промишљање баштине, али и слављење аутентичности и одрживости нових вредности и послужиле су као инспирација за 51. L’Oreal Fashion Week.

Окосницу манифестације чини ауторска мода престижних домаћих дизајнера који ће кроз бројне тематске ревије и самосталне колекције представити аутентични модни дизајн као и актуелне трендове.

На свечаном отварању 51. L’Oreal Fashion Week-а биће представљена ревија Бошка Јаковљевића, који обележава 15. година од своје прве колекције мушке моде.

Једна од најзанимљивијих ревија у програму BFWа биће посвећена недавно преминулој Vivienne Westwood, једној од најутицајнијих личности савремене моде, покретача панк моде, коју је одликовала провокативна и бунтовна естетика.

Од тада је наставила да помера границе моде, често користећи свој дизајн као средство друштвеног и политичког коментара.

Њена креативност и богата каријера су значајно утицале на развој ауторске модне сцене код нас тако да ће најпознатији BFW дизајнери интерпетирати утицај Vivienne Westwood кроз моделе које су израдили посебно за ову трибјут ревију.

Ове године се навршава 15 година од када се на Belgrade Fashion Weeku додељује Награда Борис Николић за савремени модни израз.

-Жеља нам је да се подсетимо свих досадашњих добитника ове важне награде, Бориса, његовог рада, креативности, сјајних колекција које су обележиле развој Belgrade Fashion Week-а и утицале на формирање аутентичног израза домаће модне сцене. На ревији ћемо видети најновије моделе досадашњих добитника на тему савременог модног израза, наводе организатори

-На 51. BFWу нас очекује још једно издање Fashion Incubator програма, који има за циљ активну подршку младим дизајнерима у презентацији њиховог рада и започињању професионалних каријера.

Овога пута, у сарадњи са дугогодишњим партнером Perwoll-ом, позвали смо студенте, дипломце и постдипломце модног дизајна да на свеж и прогресиван начин креирају моделе на тему Rethink Fashion...додају организатори

У ревији учествују студенти Факултета савремених уметности менторке Соње Крстић, студенти Универзитета Метрополитан ментора Александра Протића и студенти Високе Текстилне школе, менторки Соње Јоцић и Иване Најдановић.

У оквиру програма предстојећег BFWа, у сарадњи са својим дугогодишњим партнером IQOS-ом, реализује се „Better not burned“ ревија, инспирисана будућношћу без дуванског дима.

Belgrade Fashion Week из године у годину подржава и промовише различите едукативне и друштвено одговорне пројекте.

Кроз акцију Који је твој поглед на свет? организатори желе да подигну свест о болестима ока и мрежњаче које доводе до сметњи у видном пољу али и о значају превентивних офталмолошких прегледа.

Нови концепт BFWа доноси и отварање ка широкој модној публици. У склопу пролећног L’Oreal Fashion Week-а, Модни Студио Click по први пут организује Street Urban Fashion фестивал на коме ће нови модни брендови, имати прилику да изложе, презентују и продају своје производе у ексклузивном BFW шатору.

Street Urban Fashion фестивал ће се одржати 11. и 12. маја од 16 – 22 часова.

На овај начин ће Ушће Шопинг центер дати прилику својим посетиоцима да боље упознају атрактивне младе брендове на тржишту.

Највернији љубитељи моде могу пратити и конкурс на Твој центар апликацији и освојити ексклузивне карте за све ревије, као и друге вредне награде.

Финале програма ове сезоне биће Best of Belgrade Fashion Week ревија, која ће се одржати у недељу 14. маја на Великом степеништу на Калемегдану у оквиру манифестације Скупштине града Београда Дани породице.

На овој ревији ћемо видети ретроспективу најатрактивније моде са 51. L’Oreal Fashion Week-а.

Добродошли у нову еру Београдске недеље моде!

Додај коментар: