Scroll Top

90 ГОДИНА РАДА И ПОСТОЈАЊА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА „БАНСКИ ДВОР“ У БАЊАЛУЦИ

90-godina-rada-i-postojana-kulturnog-tsen
Сличне теме

Једна од најстаријих и најзначајнијих институција кутуре у Републици Српској, бањалучки Културни центар „Бански двор“,  припремила је богат двомесечни програм за новембар и децембар, у циљу обележавања 90 година постојања. Осмишљено је преко 20 програмских садржаја који подразумевају концерте, изложбе, филмске пројекције и књижевне промоције. Програм је концептуално сачињен тако да се уз регионално и интернационално естаблиране извођаче и уметнике, публици представе и домаћи инстакнути уметници и ствараоци, а кроз изложбену поставку ВРБАСКА БАНОВИНА- ОБРИСИ, ТРАГОВИ, ОДЈЕЦИ која ће бити отворена за све посетиоце од 9. новембра, и премијеру филма о Светиславу Тиси Милосављевићу, МИНИСТАР-БАН- ПЕРИКЛЕ, биће направљена и одговарајућа историографска повезница са јубилејом.

Изложбена поставка ВРБАСКА БАНОВИНА- ОБРИСИ, ТРАГОВИ, ОДЈЕЦИ, како је на отварају најављено, скида историјску прашину са најпросперитетнијег периода у развоју Бањалуке и Крајине и представља носталгично путовање у не тако давно време, које данас људима уморним од ужурбане монотоније свакодневнице, изгледа нестварно и готово бајковито.

Културни центар је посетила и председница Републике Српске, госпођа Жељка Цвијановић и том приликом упутила честитке поводом значајног јубилеја и успешног рада и организације.

Фото: КЦ “Бански двор”

Додај коментар: