Scroll Top

Андрија Јоргић добитник престижног признања општине Врњачка Бања

andrija-jorgic-dobitnik-prestiznog-priznanja-opstine-vrnjacka-banja
Сличне теме

Свечаном седницом и доделом награда и признања најзаслужнијима, обележен је Дан општине Врњачка Бања – 14. јул

На овај дан пре тачно 155 година формирано је “Основателно фундаторско друштво кисело- вруће воде у Врњцима” , прве организације на Балкану која је поставила темеље развоја Врњачке Бање као туристичког места.

О резултатима између две свечане седнице говорили су председник СО, Иван Радовић и председник општине, Бобан Ђуровић, а у име гостију, великом броју окупљених званица, обратио се и министар спорта, Зоран Гајић.

На свечаној седници додељене су награде, признања и захвалнице грађанима  и удружењима који су постигли значајне резултате и тиме допринели самом развоју Врњачке Бање, али и ширег региона.

У име награђених, присутне је поздравила Маја Мачужић Пузић, државна секретарка у Министарству државне управе и локалне самоуправе која је, у име министра Александра Мартиновића, преузела највише општинско признање – Повељу.

Андрија Јоргић један је од добитника плакете са златним амблемом за немерљив допринос популаризације шаха и реализацију такмичења европског ранга која су Врњачкој Бањи доделили епитет “краљице шаха”, као и за медијску промоцију Врњачке Бање.

-Велика ми је част и задовољство што сам на на позив председника општине Бобана Ђуровића и његовог тима овде на оваквој манифестацији, и као један од добитника могу само да казем да ћемо и убудуће наставити и учврстити нашу сарадњу, како на пољу шаха, тако и на пољу културе. Врњачка Бања је дефинитивно центар српског туризма и налази се на самом врху туристичка дестинација у Србији, поручио је Јоргић.

Фото: Борба

Додај коментар: