Scroll Top

Ауторки пројекат Јелене Милошевић „Светковина”

autorki-projekat-jelene-milosevic-svetkovina
Сличне теме

У Великој галерији Дома Војске Србије у Београду, у уторак 25. априла од 19.00 часова, свечано ће бити отворен ауторски пројекат под називом Светковина

Славећи живот, своју богату каријеру и сва искуства која су јој донела бројна путовања и дружења уметница Јелена Милошевић нам отвара врата свог света, вратнице свог уметничког хабитуса и своје душе. Поред 60 осликаних комада стакла, по којима је препознатљива, који су ручно дувани, а многи су и антиквитети и 45 слика различитих формата рађених у техници уље и акрилик, посетиоци ће имати прилику да виде и 60-так уникатних модних комада, на које смо дуго чекали. СВЕТКОВИНА се свечано отвара модном колекцијом, која је и сама потврда о комплексности уметнице, која спаја примењену и ликовну уметност са модним дизајном, чиме остварује модеран приступ уметничке визије, невиђене на нашим просторима.

Део модних комада ћемо имати приике да видимо и у Великој галерији, где ће бити изложени стакло и слике. Сви предмети на изложби су у међусобној комуникацији, стварајући орнаменталну перцепцију препознатљиву за стваралаштво уметнице – оно што видимо на слици пандан је ономе што је на стаклу, или рукаву. Изложба „Светковина” пред београдском публиком биће отворена до 27. маја 2023. године.

Фото: Рајко Каришић

Додај коментар: