Scroll Top

Балетски гала концерт 29. јануара на сцени Театра Вук

baletski-gala-koncert-29-januara-na-sceni-teatra-vuk
Сличне теме

На сцени Театра Вук у недељу 29. јануара с почетком у 20 часова, Балет младих премијерно ће извести традиционални „Гала концерт“ чланова ове компаније. На програму, који су осмилиле и припремиле Милица Безмаревић и Мила Стијак уз помоћ корепетиторке компаније Ане Спремић, публика ће имати прилику да погледа одломке неких од најпознатијих класичних балета, ретко или по први пут изведених код нас.

На програму су варијације и одломци из балета „Фараонова кћи“ Чезаре Пуњија, „Корсар“ Адолфа Адам, „Дон Кихот“ Лудвига Минкуса, „Коњић Грбоњић“ Родиона Шчедрина, „Есмералда“ Чезаре Пуњија, „Лабудово језеро“ Петра Иљича Чајковског и други бисери класичног балета.

У „Гала концерту“ учествује преко 30 чланова компаније Балет младих који су редовни ученици основне и средње балетске школе као и студенти свих година Института за уметничку игру.

  Плесна Компанија Балет младих је основана 2019. године у оквиру Института за уметничку игру с циљем едукације и промоције ученика основних и средњих школа на подручју Београда и Србије, коју воде прва солисткиња балета Народног позоришта Милица Безмаревић, Мила Стијак и Ана Спремић професорке Института за уметничку игру у сарадњи са гостујућим педагозима те институције.

Додај коментар: