Scroll Top

Бесплатна радионица за основце и средњошколце „Како синхронизовати анимирани филм“ у МТС Дворани

besplatna-radionica-za-osnovce-i-srednjoskolce-kako-sinhronizovati-animirani-film-u-mts-dvorani
Сличне теме

Позив за бесплатну радионицу за основце и средњошколце „Како синхронизовати анимирани филм“ у оквиру пројекта „Euro Fest for Kids“ у МТС Дворани у Београду

„Како синхронизовати анимирани филм“ у оквиру пројекта „Euro Fest for Kids“ је едукативна радионица намењена основцима и средњошколцима из Београда, Горњег Милановца и Лесковца који уживају у гледању синхронизованих анимираних филмова и који би волели да свој глас позајме неком од јунака и ликова у анимираном филму, такође и онима које занима процес синхронизације филма, без обзира да ли је анимирани, играни или документарни филм.

Данашњи свет је препун филмова који су у различитим формама доступни свима нама. Не размишљајући, у филмовима уживамо и често се не осврћемо се на то ко је, на који начин и у којем сегменту учествовао у њиховом стварању.

Радионица има за циљ да неизоставни део видео садржаја, а то је глас, приближи ученицима средњих и основних школа на начин да сами ђаци учествују у креативном процесу синхронизације и давања гласа карактерима или самим глумцима.

Радионица ће поред конкретног знања о синхронизацији и искуствима која ће полазници стећи помоћи учесницима да препознају значај филма и самог одласка у биоскоп, такође да једног дана и сами можда пронађу себе и дефинишу своју будућу професију.

Радионица „Како синхронизовати анимирани филм“ ће се одржати у МТС Дворани Београд у петак и суботу, 20. и 21. октобра 2023. године у термину од 10 до 16 часова.

У првом делу радионице учесници пролазе кроз теорију основе синхронизације филма, а затим најуспешнији активно учествују у самом процесу синхронизације и гласовним тестовима.

Предавачи на радионици и самим секцијама су глумци – филмски професионалци са великим искуством у позајмљивању гласова у синхорнизацији филмова али и режији самих синхронизација, Весна Шашић Паштровић и Марко Марковић, као и инжињер звука са значајним искуством Миле Новковић.

Радионица обухвата дводневно предавање са практичним радом на самој синхорнизацији филма при чему је најважнији, практични део секције, замишљен у потпуности као процес синхронизација како би се практично дошло до идеалних аудио записа на основу који ће бити извршена подела улога за саму синхронизацију.

Радионицу „Како синхронизовати анимирани филм“ у оквиру пројекта „Euro Fest for Kids“ организује мрежа биоскопа коју чине Културни центар Горњи Милановац, Лесковачки културни центар и МТС Дворана, који су покренули пројекат „Еуро Фест фор Кидс“ подржан од стране Europa Cinemas у оквиру програма “сарађивати на иновацијама”.

Како се пријавити

Основношколци и средњошколци заинтересовани за радионицу, који су чланови драмских, музичких или хорских секција у својим школама на територији Града Београда треба да припреме:

–       кратко мотивационо писмо које садржи основне информације (име, презиме, године, школу, разлог пријаве, интересовања);

–       списак од пет омиљених анимираних синхронизованих филмова (са по једном реченицом образложења).

Све наведено, заједно не би требало да буде више од једне А4 странице, која се шаље у word или пдф формату на адресу:

konkurs@kids-fest.rs до 12. oктобра 2023.

На радионицу ће бити примљено до 20 учесника, а одабрани ће бити мејлом обавештени о даљим корацима недељу дана пред почетак радионице.

Фото: Промо

Додај коментар: