Scroll Top

Борба добитник признања Најбеограђанин

borba-dobitnik-priznana-najbeogra-a
Сличне теме

ДОДЕЛА НАГРАДЕ ПОВОДОМ 52. РОЂЕНДАНА РТВ СТУДИО Б

Годишњи лауреат бира се на основу укупног доприноса унапређењу живота у Београду

Ове године РТВ Студио Б обележава 52 године постојања и рада. Свој рођендан традиционално слави доделом признања Најбеограђанин, а избор добитника прави се на основу укупног доприноса унапређењу живота у Београду у претходној години. Овогодишњи лауреат је наш лист Борба, награђен за допринос култури, као једини часопис у Србији који се бави искључиво темама из културе.

Ивана Вучићевић и Андрија Јоргић

Директорка и главна и одговорна уредница РТВ Студио Б Ивана Вучићевић уручила је награду Најбеограђанин директору “Борбе” Андрији Јоргићу и захвалила на успешној и плодоносној сарадњи две медијске куће.

– Борба је кућа која нама много значи, из ње смо потекли, али и сама реч борба је та с којом идемо даље у будућност. Изузетно ми је драго што ову награду предајемо у руке Андрији Јоргићу и његовом тиму и на овај начин захваљујемо за сарадњу у претходној години, али и годинама које долазе – рекла је Ивана Вучићевић приликом уручења признања.

Андрија Јоргић истакао је да је Борба ове године више пута награђивана за допринос култури, али да му је ова награда најдража, као и да сматра да су Студио Б и “Борба” једна кућа.

– Значајна је чињеница да се настанак ове велике медијске куће, с традицијом дугом 52 године, догодио управо у згради “Борбе”, као и да је кућа “Борба” ове године обележила свој јубилеј, читав век постојања. Слово Б у називу Студија Б значи Београд, али је ипак борба јер ви сте превасходно борбени, борите се за опстанак, за културу и за праве вредности – истакао је Јоргић и изразио захвалност у име куће “Борба” на значајном признању

Као што смо недавно писали на страницама нашег листа, група новинара дневног листа Борба основала је 1970. у истоименој згради прву радио-станицу у Југославији ван система државне Радио-телевизије Београд.

Радио Студио Б се 1. априла те године, тачно у 13 часова, на врху зграде “Борбе” нашао у етру, када је историјско “Добар дан” изговорио прослављени глумац Иван Бекјарев, а први званични гост у програму био је председник Скупштине града Бранко Пешић.

Додела награде у студију јутарњег програма

Да је слово Б у називу првенствено значило борба, према месту настанка радио-станице, мало је познато и данас. Радио је наставио да се емитује у “Борбиној” адаптираној гарсоњери све до 1974, након чега се редакција преселила у Београђанку.

Седиште ове медијске куће данас је у Земуну, одакле емитује 24 сата програма с вестима, контакт и ток-шоу емисијама, музиком, културним и документарним програмима. Кроз њихов јутарњи програм “Београде, добро јутро”, гледаоци су радним данима и викендом не само посматрачи већ и активни учесници емисије, док се репортери Студија Б сваког јутра налазе уживо на неколико места у граду.

аутор ЕЛЕНА СТОЈАНОВИЋ

ФОТОГРАФИЈЕ: БОРБА

Додај коментар: